Lole Ribara 3/24, 18000 Niš

Šta da radite kada vam bankomat “ukrade” novac?

Ukoliko vam se desi da bankomat ne isplati novac, a račun vam ipak bude zadužen, problem bi po pravilu trebalo da rešite za dan.

Kada se desi da na bankomatu ne podignete novac a dobijete obaveštenje da je obavljena isplata ili to vidite na izvodu, potrebno je da što pre podnese reklamaciju.

Novac koji vam je skinut sa računa a nije isplaćen biće vraćen na račun nakon rešene reklamacije. Krajnji rok za prijavu je, u zavisnosti od banke, od 30 dana od datuma zaduženja, koliko je u Rajfajzen banci, 45 dana u Komercijalnoj i Inteza banci, dok je u Eurobanci čak 90 dana. Što pre prijavite, to će pre biti ispravljena greška.

– Reklamaciju građanin može da podnese lično u najbližoj ekspozituri banke, ili pozivom kontakt centra. Ukoliko se klijent obrati banci telefonom, posle toga je u obavezi da u ekspozituri banke popuni predviđeni obrazac za reklamaciju – kaže za “Blic” Irena Jevtić, direktor sektora Komercijalne banke.

Bez obzira na to da li je sporna transakcija nastala na bankomatu matične banke ili neke druge banke, reklamacija se podnosi banci koja je izdala karticu.

– U slučaju da je reč o drugoj banci, oni šalju zahtev za povraćaj novca klijenta banci gde se dogodio problem i ta banka onda klijentu isplaćuje novac na tekući račun. Ako se to dogodilo u matičnoj banci, klijent odmah može da uđe u ekspozituru, prijavi šta se dogodilo i najkasnije u roku od 24 sata novac će biti dostupan na tekućem računu – objašnjavaju u Eurobanci.

Ako se to desi u inostranstvu, rok za rešenje reklamacije je 45 dana.

Izvor: Blic

Leave a comment

13 − nine =